Львівщина сіє ярі технічні культури, висаджує картоплю та цукровий буряк

За матеріалами інтернет-видань 10.04.2024 310
Львівщина  сіє ярі технічні культури, висаджує картоплю та цукровий буряк

Аграрії Львівської області вже розпочали посів ярих технічних культур. Зокрема, цукровий буряк висадили на площі 4,2 тис. га. Це складає 27% від загальної  прогнозованої площі посіву цієї культури. Так зазначили в департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.
Загалом в області планують посіяти 178,2 тис. га ярих технічних сільськогосподарських культур, це - 41,9% від загальної прогнозованої площі.
Як наголосила Тетяна Гетьман, директорка департаменту, у 2024 році очікується зростання виробництва насамперед технічних культур.

"Соя, найбільш маржинальна культура у сезоні 23/24, може стати лідером з розширення посівних площ у новому сезоні. А площі під кукурудзою та гречкою можуть зменшитись через незадовільні для аграріїв ціни у минулому сезоні», - розповіла посадовиця.

Вона додала, що у всіх категоріях господарств Львівщини вже висаджено  картоплі та овочів на площі 249 га. Загалом господарства Львівщини планують у 2024 році висадити  картоплю на площі  99,4 тис. га, а овочів -  на  43,4 тис.га.
На сьогоднішній день сільськогосподарські підприємства продовжують посів ранніх зернових на площі 5,5 тис. га, що становить 38% від прогнозу.

 

Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ