Львівщина завершила сезон цукроваріння з суттєвим приростом виробництва
У Львівській області сезон цукроваріння 22/23 тривав з вересня до січня. Цукровиробники переробили майже 1,1 млн. тонн цукрових буряків. Тепер мають 158,5 тисяч тонн цукру. Це на 19,5% більше за показники попереднього сезону. Про це повідомив Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
На думку директорки департаменту Тетяни Гетьман, в області помітний зростаючий тренд у виробництві цукру впродовж 5 років.
«Це сприяє нарощуванню виробничих площ під цукровим буряком в місцевих господарствах. У минулому сезоні ми мали суттєве збільшення виробничих площ, а погода сприяла покращенню якісних показників цукрового буряку. Саме внаслідок поєднання цих двох факторів ми побачили суттєвий приріст виробництва цукру в регіоні», - зазначила Тетяна Гетьман.
Нагадаємо, що основна частина львівського цукру реалізовується на внутрішньому ринку, експортується близько 20% від загального виробництва і переважно в країни ЄС.
Щодо планів на 2023 рік, то львів'яни планують посіяти 13,7 тисяч га цукрового буряка.
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я