Львівщина завершила сезон цукроваріння з суттєвим приростом виробництва

За матеріалами інтернет-видань 03.02.2023 355
Львівщина завершила сезон цукроваріння з суттєвим приростом виробництва

У Львівській області сезон цукроваріння 22/23  тривав з вересня до січня. Цукровиробники переробили майже 1,1 млн. тонн цукрових буряків. Тепер мають  158,5 тисяч тонн цукру. Це на 19,5% більше за показники попереднього сезону. Про це повідомив Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.
 На думку директорки  департаменту Тетяни Гетьман, в області помітний зростаючий тренд у виробництві цукру впродовж 5 років.

«Це сприяє нарощуванню виробничих площ під цукровим буряком в місцевих господарствах. У минулому сезоні ми мали суттєве збільшення виробничих площ, а погода сприяла покращенню якісних показників цукрового буряку.  Саме внаслідок поєднання цих двох факторів ми побачили суттєвий приріст виробництва цукру в регіоні», - зазначила Тетяна Гетьман.

Нагадаємо, що основна частина львівського цукру реалізовується  на внутрішньому ринку, експортується близько 20% від загального виробництва  і переважно  в країни ЄС.
Щодо планів на 2023 рік, то львів'яни планують посіяти 13,7 тисяч га цукрового буряка.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ