«Мій «козир» - нішеві зернові культури», - фермер з Новомосковщини Максим Нестека

За матеріалами інтернет-видань 03.02.2023 422
«Мій «козир» - нішеві зернові культури», - фермер з Новомосковщини Максим Нестека

За словами  фермера з Новомосковського району Дніпропетровщини Максима Нестеки, його «козирем» в агровиробництві є нішеві зернові культури. Одна із таких – це амарант, з нього можна виробляти чай, борошно, пластівці, масло. Також олійна гірчиця, яка має досить великий спектр використання. Аграрій впевнений, що попит є і буде надалі, адже в його команди сучасний підхід до роботи і багато ідей.
Минулого року Максим став учасником програми «єРобота», бо для розширення бізнесу  потрібні були кошти.

«Як тільки дізнався про програму «єРобота», діяв швидко – склав бізнес-план та подав заявку на порталі ДІЯ, знайшов постачальників посівного матеріалу та вже був готовий починати роботу», - ділиться здобутками фермер.

Згодом після отримання коштів були закуплені необхідні добрива, посівний матеріал, засоби захисту рослин та потрібне обладнання для переробки майбутнього врожаю.
Загалом у 2022 році в рамках програми «єРобота» кошти отримали 203 заявники з Дніпропетровщини.  Загальна сума склала  майже 47 млн. гривень.
Наразі вже діє перша у 2023 році хвиля подачі заяв на урядову програму «єРобота». На виконання проєкту уряд заклав 1,8 млрд. гривень. Гроші надаватимуться переможцям програми для започаткування чи розвитку свого бізнесу. Це стосується як діючих підприємців, так і людей, які тільки планують розпочати свою справу.

Для  участі у програмі, потрібно подати заяву та бізнес-план свого проєкту через портал «Дія» за посиланням https://is.gd/Zezi5a


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ