Львівщина жнивує з легким відставанням від минулорічних показників за темпами збирання

За матеріалами інтернет-видань 06.08.2023 285
Львівщина жнивує з легким відставанням від минулорічних показників за темпами збирання

На думку Тетяни Гетьман, директорки Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА, агровиробництво – це «фабрика під відкритим небом». На роботу цієї  "фабрики" суттєво впливає погода, яка цього року примхлива  і  дощова. Тому хід збирання ранніх культур в області відстає на 7% від минулорічних показників за темпами збирання площ.

"Втім, позитивним є те, що урожайність основних ранніх культур є дещо вищою в порівнянні на цю дату минулого року», - звернула увагу Тетяна Гетьман.

За її даними, аграрії регіону вже завершили збирання озимого ячменю. Площі  його у сільськогосподарських підприємствах складали 14,8 тис. га. Це 16,5 % площ в сегменті озимих зернових культур. З даної площі зібрано 79,5 тис. тонн зерна, урожайністю 53,7 ц/га.
Загалом станом на 03 серпня у Львівській області  зібрано 28 % площ ранніх зернових  культур (30,2 тис.га)  та  намолочено 171 тис.тонн зерна. Окрім озимого ячменю обмолочено 93% площ гороху та 20,4% озимої пшениці. З площі 15,3 тис. га озимої пшениці намолочено 91,1 тис. тонн зерна,  урожайністю 59,5 ц/га (+0,3 ц/га до аналогічної дати 2022 року).
Озимий ріпак зібраний з площі 63,7% . Його намолочено 112,2 тис.тонн з площі 31 тис.га.

Урожайність 36,2 ц/га, а це  +0,8ц/га до аналогічної дати минулого року, - зазначила Тетяна Гетьман.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ