Любимівська сільрада в Дніпропетровщині допустила ряд порушень в своїй господарській діяльності

За матеріалами інтернет-видань 14.07.2023 289
Любимівська сільрада в Дніпропетровщині допустила ряд порушень в своїй господарській діяльності

Як повідомила пресслужба Східного офісу Держаудитслужби, у  Любимівській сільській  раді Дніпровського району Дніпропетровської області виявлені порушення у ході фінансово-господарської діяльності.  Аудитори Дніпропетровщини завершили  ревізію  за період з 01.01.2020 по 31.12.2022 і встановили недоліки на загальну суму понад 700 тис. гривень.

Зазначається, що основна сума порушень стосувалася видатків, здійснених на оплату праці. Об’єкт контролю безпідставно виплатив премії своїм працівникам з нагоди свят, попри те, що у період дії воєнного стану  святкові дні відповідно до законодавства стали звичайними календарними днями.  А введення до штатного розпису понаднормативної штатної посади призвело до зайво нарахованої та виплаченої заробітної плати та єдиного соціального внеску.

Виконавчим комітетом не здійснювався контроль за напрямками використання субвенції.

Кошти місцевого бюджету, які були передбачені на розвиток охорони здоров’я на території Любимівської територіальної громади, без відповідних рішень Виконкому витрачені на інші цілі.

Виконавчий комітет Любимівської сільської ради без укладання договорів оренди надавав  в безоплатне користування  свої приміщення та ще й сплачував за спожиті сторонніми організаціями комунальні послуги, послуги з охорони та прибирання приміщень.

За виконані ремонтно - будівельні роботи щодо ремонту вуличного освітлення та робіт, пов’язаних з будівництвом систем відводу поверхневих вод зайво сплачено з бюджету виконавцям робіт через завищення в актах приймання виконаних робіт ф.№КБ-2в обсягів фактично виконаних робіт, вартості матеріалів, витрат на експлуатацію машин і механізмів.

 Під час контрольного заходу об’єктом контролю частково відшкодовано порушення на загальну суму понад 300 тис. гривень.

За вчинені правопорушення підконтрольному об’єкту ініційовано зупинення операцій з бюджетними коштами та складено два протоколи про адміністративні правопорушення  за статтею 164-2 КУпАП.

Матеріали ревізії передано до правоохоронного органу.


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ