«Маестро» родом з Донбасу вчив москалів любити Україну

За матеріалами інтернет-видань 14.12.2022 673
«Маестро» родом з Донбасу вчив москалів любити Україну

Про 94 - річчя з дня народження улюбленого актора, режисера, народного артиста України Леоніда Бикова пишуть Скарби України.
Видатний українець, улюблений  "Маестро" мільйонів людей Леонід Биков народився 12 грудня 1928 року у с. Знаменське Донецької області. Прожив  лише 50 років, однак  впродовж цих років подарував глядачам безсмертні фільми.
Всі вони мають своїх шанувальників і не старіють, бо він не грав у них, а  жив...
"В бій ідуть лише старі", "Максим Перепелиця", "Альошкіне кохання", "Зайчик", "Добровольці", "Обережно, бабуся!"  - скрізь Його неповторна українська щирість, почуття гумору і влучне українське слово.
Леонід Биков шаленів від літаків та всього, що було із ними пов`язано. Але через малий зріст не відбувся як льотчик. Зате справдився як талановитий актор і режисер.  
Під час зйомок  "В бій ідуть лише старі" Леонід Биков грав командира співучої ескадрильї "Маестро" і сів за штурвал літака. Давня мрія стала реальністю.
Цей легендарний фільм струменіє любов'ю до України. Як це пропустила у ті роки цензура, невідомо.
 

- Як же ви не помітили? Ми ж сьогодні над моєю Україною билися!
- А як тут помітиш: ті ж поля, дороги, села.
- Е, ні! А повітря? Інше. А небо? Голубіше. І земля зеленіша.

Ця Його "зеленіша  земля" сьогодні знову б'ється з окупантом. Щоб знову "врізати "Смуглянку" від початку і до кінця"! І "Будем жить"! Як заповідав наш геніальний земляк і режисер!

«…Нехай хтось один скаже слово «прощавай», і все. Не треба цирку, так званих почестей. Після цього «дерболизніть» хто скільки може. А потім нехай 2-га ескадрилья вріже «Смуглянку» від початку і до кінця…" - сказав друзям про свій похорон народний артист України Леонід Биков.


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ