Магдалинівська ОТГ Дніпропетровщини лідирує за кількістю зрошувальних земель

За матеріалами інтернет-видань 08.06.2022 361

У Дніпропетровській області Магдалинівська ОТГ  -  аграрна громада. Вона налічує понад 50 тисяч га сільськогосподарських угідь, і тут працюють понад 150 агроформувань і фермерських господарств. Про це зазначив на брифінгу в ДніпроОДА  голова  Магдалинівської ОТГ Володимир Дробітько.
Він, зокрема, подякував місцевим аграріям за успішне проведення весняно - польових робіт, оскільки вони справилися з великою кількістю викликів. Це і порушення логістики в придбанні насіннєвого матеріалу і  засобів захисту рослин,  і паливна криза.  Все подолано завдяки  злагодженій і цілеспрямованій роботі аграрного сектору.  

"Ми сьогодні маємо приблизно 25-30% озимого клину, 55 % - пізні культури, зернові і технічні, 10-15 % - овочеві культури", - сказав Володимир Дробітько.

За його словами, на сьогодні ще триває висадка розсади різних сортів і гібридів  капусти.

"Я хочу підкреслити, що Магдалинівська ОТГ і наші агроформування з вирощування овочів -   одна   із лідерів Дніпропетровщини, і є гарантом продовольчої безпеки для області і, відповідно, для країни.  10 % валу структури посівних площ під овочевими культурами. На території громади висаджено майже 800 га картоплі та інших овочевих культур", - зазначив очільник Магдалинівської ОТГ.

На його думку, громада має достатньо розвинуті технології зі зберігання і також комплекси для зберігання овочів.
Наразі фермери Магдалинівської ОТГ ведуть догляд за посівами, відбувається їх зрошування.
За оцінкою Володимира Дробітька, Магдалинівська ОТГ є лідером за кількістю зрошувальних земель. Це майже 10 %.

"Понад 4 тисячі га під зрошуванням. І все завдяки плановій, організованій роботі фермерських господарств", - наголосив Володимир Дробітько.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ