Магдалинівська ТГ Дніпропетровщини виростила майже тонну огірків

За матеріалами інтернет-видань 12.08.2024 169
Магдалинівська ТГ Дніпропетровщини виростила майже тонну огірків

Відомо, що Всеукраїнська асоціація громад реалізує проект Програми USAID АГРО  «Згуртовані громади». У  ході його прифронтові та деокуповані громади забезпечувалися насінням овочів. Цієї весни насіння надали 490 громадам. Однією з них була Магдалинівська територіальна громада Дніпропетровщини.  
Тут частину отриманого насіння моркви, перцю, огірків, баклажанів, кавунів і кукурудзи розподілили серед 1500 домогосподарств,  а іншу - висіяли на комунальних землях, на яких громада вирощує овочі для потреб місцевої лікарні та закладів освіти.
Наразі громада назбирала майже 1 тонну огірків. До них додаються і достигаючі вже баклажани, кавуни, перець тощо. Гарні врожаї - то заслуга всіх трудящих рук жителів, - зазначають в громаді.
Додамо, що загалом у межах проекту «Згуртовані громади» Програма USAID АГРО та Всеукраїнська асоціація громад передала понад 10 тонн насіння різноманітних овочів. Ними було  забезпечено понад 200 тисяч родин у громадах прифронтових та деокупованих областей.
Цю ініціативу з підтримки локальної продовольчої безпеки підтримали компанії Gowan Seed, Bayer, Enza Zaden і Syngenta, безкоштовно передавши своє насіння. Зокрема огірки, які зібрала Магдалинівська громада для забезпечення соціально важливих установ, надала компанія Enza Zaden.

 

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ