Магнітні бурі січня

За матеріалами інтернет-видань 14.01.2022 499

Кожного дня на наш емоційний і фізичний стан впливає багато факторів. Одним із ним є магнітні коливання Землі. Вони залежать від електормагнітної активності Сонця. Якщо заряджені частинки, що рухаються з боку Сонця, досягають Землі, вони стикаються з захисним куполом нашої планети, магнітним полем. Тоді воно починає збурюватися, змінюватися, коливатися, і  ці процеси називаються магнітними бурями.

Січень, за прогнозами, помірний на магнітні бурі.

З  5 січня до 7 січня минула буря середньої інтенсивності. 

Наступна -  18 січня теж середньої інтенсивності, і невелике погіршення самопочуття може спостерігатися.

Магнітна буря сильної інтенсивності очікує Землю в період з 19 до 21 січня. Її вплив відчують майже всі люди на планеті, і електричні прилади також. Тому уважно стежте за своїм емоційним станом і відмовтеся від фізичних навантажень.


До речі, за даними BBC NEWS  Україна, найбільша геомагнітна буря в історії спостережень зафіксована у 1859 році. Тоді відбулися серйозні збої у роботі телеграфу  Європи та Америки.

З потужними магнітними бурями пов'язують  і  масштабний збій в роботі енергосистеми канадської провінції Квебек у 1989 році, коли  без електропостачання залишилися близько шести мільйонів людей.

Теги: Природа

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ