Макрон заявив про стратегічну допомогу ЄС Україні

За матеріалами інтернет-видань 13.02.2024 337

Макрон анонсував стратегічну допомогу Україні від ЄС

   Європа готується забезпечити Україну стратегічним обладнанням. Фото: eastnews.ua

   Безпека країн Європи тісно повʼязана із повномасштабною війною проти росії, а отже і з Україною. Тому Євросоюз готує нові пропозиції щодо забезпечення України стратегічним обладнанням.

   Це дозволить значно наростити виробництво зброї у ЄС, заявив президент Франції Еммануель Макрон на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском, повідомляє RMF 24.

   "Франція та Польща відіграють значну роль у забезпечені безпеки в Європі, а та повʼязана з Україною. Тут я хотів би підкреслити насамперед оперативну співпрацю між нашими арміями в рамках НАТО і ЄС, а також все, що робить Європа для забезпечення України стратегічним обладнанням. Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики і безпеки Жозеп Боррель готує пропозиції в цьому напрямку", - сказав президент Франції.

   Макрон наголосив, що пропозиції щодо України, які готує очільник європейської дипломатії, дозволять значно наростити виробництво зброї у Європі.

   російська агресія триватиме доти, доки у кремлі не усвідомлять свою нездатність перемогти.

   російська федерація готується до тривалої загарбницької війни, заявила прем'єрка Естонії Кая Каллас в інтерв'ю газеті Der Standard. На питання журналіста, чи не стане поточний рік вирішальним для України, вона зазначила, що війна триває.

   Українські військові потребують близько 200 тис. артилерійських снарядів для отримання переваги над російськими окупантами.

   Тобто 2,4 млн боєприпасів Україна потребує на рік, але така кількість спустошить всі європейські та американські запаси загалом лише упродовж 2024 року. Таку думку висловили у Міністерстві оборони Естонії. Тому потрібно більше працювати в цьому напрямку.

   "Газета.иа".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ