Марафон «Через місто довжиною в життя»

Микола Ясень 27.05.2024 353

Чотири криворіжця подолали 100-кілометровий забіг з південного кінця свого міста аж до північного

Чотири криворіжця подолали 100-кілометровий забіг «Через місто довжиною в життя»Хто не знає, що Кривий Ріг наче найдовше місто в масштабах усього колишнього Радянського Союзу. Принаймні цим він хваливмя, пишався в точно таки виділявся. Говорили, що тягнеться столиця залізорудного краю на сто кілометрів дійсно з півдня на північ. Багато хто й уточнював, що і більше, ніж сто кілометрів - не менше 120-ти, і крапка. Так чи інаше, а вчора у суботу, 25 травня у місті відбувся 100-кілометровий забіг «Через місто довжиною в життя», присвячений 249-й річниці славного й гордого Кривого Рогу..
Про це повідомила журналістка «Першого Криворізького».Марина КУЛИК.

Захід організувала громадська організація «Running Atmosphere». А 100-кілометрову дистанцію подолали чотири криворіжця.Перш за все називають Віктора Білого. Що не дивно, поскільки він і очолює ГО «Running Atmosphere».

Іншв марафонцці-герої дня і криворізького свята - це Сергій Лященко, Денис Яшин та Віктор Слівінський. На жаль, хто вони, ким працюють і чим ще раніше були тут відомі, цього не уточнюють.

Натоість повідомили, що абіг-марафон стартував о 06:00 з проспекту Перемоги, що на мікрорайоні Інгулець (це південна околиця Кривого Рогу), та проліг через чи не всі відомі тут локації. А фінішували спортсмени біля палацу культури Північного ГЗК після 18:00. Отож бігли хлопці весь день - образно кажучи, від сходу і до заходу сонця.

Ми ж тут можемо  внести наяче деяку ясність. За нашими даними протяжнсть Кнривого Рогу з краю в край сягає насправді 124 кілометри. Звідки у нас така впевненість? Колись у Кривбасі існував потужний і багаточисельний автотрест №17. Мав він понад пістора десятка окремих автоколон. І що цікаво: на півночі Кривий Ріг кінчався одною автоколоною, а на півночі іншою цього ж автотресту №17. То його водії стверджували, що віл північної автоколони до південної відстань 124 кілометри. так що якщо наступного року, коли Кривий Ріг відмічатиме круглу дату свого заснування - 250-ту! - тутешні марафонці здолають усі 124 км "Через місто всього життя".

Вбудемо всі чекати на рекордний забіг криворізьких бігунів, добре?
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ