Мед з Калитви і калина з Китайгорода лікують бійців 93-ї ОМБР «Холодний Яр»

Григорій Давиденко 02.10.2022 433
На зображенні може бути: 2 людини та на відкритому повітрі
       Задум цієї волонтерської акції народився із потреб воїнів передової лінії фронту. Їм і осінні холоди дошкуляють першим, коли доводиться вдень і вночі, на визначених постах, боронити нашу землю від загарбницької нечисті. Ось що розповіла "Фермеру Придніпров'я' відома волонтерка з Дніпра Ганнуся Олійник:
     - У вересні заїхали медики 93-ї Окремої механізованої бригади "Холодний Яр" з Донецького напрямку, побідкалися, що від холодів почали хворіти бійці, а надійних народних засобів лікування немає. Одразу згадала, що в моєму рідному Китайгороді застуди щонайперше лікують ягодами і чаєм з калини. Одразу зателефонувала татові Олександру Макатусі, він пообіцяв допомогти. Яка ж я була здивована, коли за три дні підприємець Дмитро Дашко привіз разом із калиною і мед із заповідного урочища Калитва, бджолиний пилок, лимони, імбир, курагу. Того ж дня ми перелили мед з трилітрових банок у пластикову тару, розфасували 5 кг пилку та все інше. І ввечері якраз заїхали медики і повезли ці народні ліки на передок. Від хлопців 93-ї бригади велика подяка, найкращим людям с. Китайгород, долучилися і з Могилева та Рудьки. Хлопці дякують і за консервацію, часничок та соковиті яблука і груші.
Люди, Ви неймовірні!!!
Окремо дякую за швидке реагування для наших захисників!
        Слова вдячності адресовані причетним до події - пасічникам Сергію Карнауху, Олексію Величку, Олексію Кривоносу, фермерам Івану Крутю, Олександру Коваленку, Володимиру Мартинцю, Людмилі Климань, Дмитру і Сергію Дашкам. Благородна ідея запобігати осіннім застудам бійців на передовій перевіреними засобами, переліченими вище, медиків 93-ї бригади і волонтера Ганнусі Олійник знайшла добру підтримку в її земляків. Переможемо орду разом!
   А це духмяне царство постійно творять жінки з Івано-Яризівки, сусідньої з Китайгородом Царичанської громади, про що повідомили на Царичанській офіційній сторінці. Вони продовжують готувати пиріжки, хліб, книші, булочки та засоли різних видів для наших захисників.💙💛Попри все, що їм інколи говорять (люди різні трапляються, кожен на свій розсуд думає).
Всім дякуємо, хто допоміг та допомогає в цей нелегкий час. Хто має можливість допомогти чимось, будемо вдячні. Звертатися за тел.095-558-87-17; 066-266-82-40 Валентина;
098-980-28-21 Наталія
Реквізити 4149 4991 3775 0467
  А ще волонтер Іра Балагура з сусіднього Могилева повідомила:
- Щиру вдячність хочу висловити Валентині Масляніковій, за те, що їхня родина з самого початку війни дуже допомагає ЗСУ🇺🇦
Хлопці куштували і смачненькі пиріжечки,котлетки та копчене салко😊
Ситий солдат, міцний солдат🦾🦾🦾
Величезне дякуєм від усіх Захисників!
Воістину, єдина спільна Перемога твориться усім Українським народом.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ