Меру Полтави оголошена підозра, - СБУ

Григорій Давиденко 29.12.2022 378

 

 
 
         ФОТО: FB ОЛЕКСАНДРА МАМАЯ

        Служба безпеки України вручила підозру міському голові Полтави Олександру Мамаю. Інформацію про подію поширила "Українська правда". Як зазначено, наразі йдеться про ст. 114-2 Кримінального кодексу (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну або про розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

     Багаторічний "нетонучий" через численні виборчі скандали міський голова Полтави відомий своїми колабораційними висловлюваннями в дусі російської пропаганди. Зокрема 5 грудня 2021 року Олександр Мамай в ефірі телеканалу "НАШ" заявив, що на території України воюють США і росія, а російсько-українську війну назвав братовбивчою: "Мені здається, що у нас сьогодні відбуваються бойові дії, на нашій території воюють дві наддержави – це США і росія. Дуже прикро, що іде брат на брата".

       Спіробітники СБУ у фойє Полтавської міської ради

       Удвічі прикро, що чиновник такого рівня не тямить, що насправді відбувається, і виступає адвокатом терористичної імперії рф. Сьогодні, 29 грудня, із самого ранку співробітники Служби Безпеки України проводять слідчі дії у приміщенні Полтавської міської ради (на фото). За інформацією «Полтавщини», на виході із сесійної зали після проведеного заходу Мамая оточили співробітники СБУ та повели у його робочий кабінет.

      Попередньо відомо, що СБУ розслідує справу щодо розголошення міським головою інформації щодо формування у Полтаві нової військової частини з оприлюдненням адреси штабу.

   Цікаво, якою буде реакція на офіційну підозру голові депутатського корпусу міської ради? А у Полтавщині вони доволі активні. Зокрема на батьківщині зцілювача Миколи Касьяна, відомого також  віршем "москва і Київ нам - до ср---и, у нас столиця - Кобеляки!", депутати Кобеляцької міської ради у вересні  більш ніж двома третинами голосів висловили недовіру міському голові Олександру Копельцю.

        Однією з причин зняття Копельця ЗМІ називають війну за регіональний ландшафтний парк «Нижньоворсклянський», площею 23 200 га. Обласна рада вже висловила бажання керувати заповідними територіями, але у місцевих депутатів є свої плани на парк.

      А прокуратура підозрює Копельця у розтраті бюджету під час ремонту доріг у 2017 році. Ексголова називає справу «замовною» — нібито, слідчі не врахували обсяг реально виконаного ремонту. Відтак обов'язки міського голови Кобеляк виконує Володимир Жуков, у Полтаві депутати поки що не відреагували на висунені СБУ звинувачення Мамаю.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ