Ракети літають, та активи путінських олігархів досі не арештовані!

За матеріалами інтернет-видань 29.12.2022 676

       Ракети ще довго будуть літати над нашими головами, якщо держава не конфіскує все майно російських олігархів на території України і не направить його на Перемогу. Сьогодні в українському Forbes вийшла стаття Trap Aggressor про арештовані активи, які повʼязані з російським військово-промисловим комплексом та росармією.

      Це великі підприємства-виробники алюмінію, титану, будівельних матеріалів та інші. Все це майно на мільярди гривень у перші місяці вторгнення було арештоване і передане Агентству з розшуку і менеджменту активів. Тоді ще всі ЗМІ включно з телемарафоном облетіли переможні гасла, що держава буцімто забирає активи путінських олігархів.

      Проте, це не так. Як ми дослідили, АРМА як орган влади, котрий отримує право розпоряджатися цим майном, є абсолютно не спроможним. Повний нуль.

Карикатури на Путіна. ФОТО | ВолиньPost

     Після численних наших публікацій про, м'яко кажучи, незадовільні результати роботи Агентства, там нарешті визнали (і це на 10-ому місяці війни!), що вони через різні проблеми так і не взяли під контроль Миколаївський глиноземний завод Дерипаски, компанію "ВСМПО-Титан Україна", яка відправляла вантажі на військову корпорацію "Ростех" та АЗС, повʼязані з президентом Татарстану.

    Ще раз. Навіть компанії, повʼязані з російським військово-промисловим комплексом (!), українським урядом не використовуються у війні. Від слова зовсім.

Що треба робити вже тут і зараз?

1. Міністерство юстиції України має всі активи російських олігархів в Україні подати на конфіскацію.

2. АРМА має відкрити реєстр арештованих активів, щоб платники податків бачили реальні результати управління російським майном.

3. АРМА має перевести продаж арештованого майна на Prozorro.Sale.


Якщо ці кроки найближчим часом не будуть зроблені, нам буде дуже тяжко перемогти. Адже кремль з метою знищення українського народу залучає всі ресурси, до яких може дотягнутися. А у нас багато чиновників досі так і не втямили, що мають робити під час війни.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ