МЕЖІВСЬКА ГРОМАДА УЖЕ ОФІЦІЙНО ВКЛЮЧЕНА ДО ПЕРЕЛІКУ ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ І ТЕРИТОРІЙ БОЙОВИХ ДІЙ. І НЕ ЛИШЕ ВОНА У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ

За матеріалами інтернет-видань 02.10.2024 65

 

2 жовтня  2024 року

Межівську селищну раду Синельківського району, що на Дніпропетровщині, внесено  до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих.

Межівська громада розташована на крайньому сході Дніпропетровської області, межує з Донецькою областю (до Покровська 40 км).

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Цього разу зміни внесено щодо Дніпропетровської області.

До оновленого переліку, який опубліковано 02 жовтня 2024 року, додано Межівську селищну територіальну громаду (Синельниківський район). Як і Великомихайлівська та Маломихайлівська громади колишнього Покровського району. Великомихайлівська з її Дібрівським лісом межує як з Донецькою, так і Запорізькою областями.

 

Наказом Мінреінтеграції від 4 вересня 2024 року № 267 

Вказаний Перелік був затверджений у грудні 2022 року та періодично оновлюється. Зміни до нього вносяться за погодженням із Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Нагадаємо, що території, які зазначені у переліку, поділяються на території, які окуповані російською федерацією, і території, на яких ведуться (велися) бойові дії. Своєю чергою, території, на яких ведуться (велися) бойові дії, поділено на території можливих бойових дій і території активних бойових дій. Також до переліку ретроспективно включені території, на яких велися бойові дії та які були тимчасово окуповані з 24 лютого 2022 року і на яких бойові дії або тимчасова окупація завершилися.

Право на виплати мають особи, які виїхали з населених пунктів, що включені до переліку як території:

  1. можливих бойових дій;
  2. активних бойових дій;
  3. тимчасово окуповані російською федерацією, на яких не визначено дату завершення бойових дій (дата припинення можливості бойових дій) або тимчасової окупації рф.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ