«Ми живемо тут. Це наша робота» - українські фермери найкращі!

За матеріалами інтернет-видань 12.10.2022 438
«Ми живемо тут. Це наша робота» - українські фермери найкращі!

Британці відзначили українських фермерів.

Farmers Weekly  Awards – це британська нагорода в сільському господарстві, яка відзначає працьовитих та інноваційних фермерів.  На офіційному сайті Farmers Weekly  оприлюднено переможців в різних номінаціях.

У номінації «Чемпіон року в сільському господарстві» перемогли українські фермери.

 

«Цього року нагороду отримує не один фермер – а фермери цілої нації – фермери України», – йдеться у повідомленні на сайті Farmers Weekly.

 

За словами Президента Національного союзу фермерів Англії та Уельсу (NFU) Мінетт Баттерс,  всі ми відчуваємо бажання висловити підтримку нашим колегам-фермерам в Україні, які проходять через важкі випробування, які ми в Британії вважаємо нестерпними.

 

«Війна в Україні також виявила багато країн, включно з нами, які не спромоглися серйозно перейняти роль з виробництва їжі та продовольчої безпеки. Зазвичай ця нагорода присуджується людині, яка досягла успіху, але цього року ми хотіли продемонструвати солідарність з усіма нашими друзями-фермерами в Україні», – сказала Мінетт Баттерс.

 

У тексті на сайті Farmers Weekly також додається, що після російського вторгнення в лютому українські аграрії зіткнулися з жахливими умовами, борючись за збереження ферм, побоюючись за своє життя та життя своїх сімей. «Це вимагало мужності, рішучості та винахідливості», – зазначено на сайті.

Як прокоментував подію Ілля Потапенко, фермер із Київщини, спочатку ти просто боїшся,  а тоді твої думки повертаються до невідкладної роботи на землі.

"Ми живемо тут, ми родом звідсіля. Це наша робота. Це те, що ми робимо – і що ми будемо робити», - підкреслив Ілля Потапенко.

 

Міністерство аграрної політики та продовольства України вдячне британській спільноті за підтримку та віру в українських фермерів та сільське господарство країни.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ