Микола Лукашук: «Кожен фермер, який виходить в поле - справжній герой»

За матеріалами інтернет-видань 19.04.2022 397

Нині банки видали 2 080 кредитів сільськогосподарським товаровиробникам країни на 5 млрд. 434 млн грн. Мета ініціативи – наростити кредитування аграрної галузі до 40 млрд грн., тобто ще майже у 8 разів.
Трійку областей-лідерів із залучення кредитів очолила Кіровоградщина із показником 1 млрд 81 млн грн. За нею слідом – Вінниччина  - 944 млн. 182 тис. грн та Дніпропетровщина - 738 млн. грн. Про це 19 квітня  повідомив офіційний вебсайт  Дніпропетровської обласної ради.
За словами голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, до програми кредитування долучилось 22 банківські установи. Вони проводять кредитування досить швидкими темпами, аби  покрити потреби і кредити аграріїв у ході посівної.

"Держава доклала всіх зусиль, аби під час війни не допустити зриву посівної. Умови для надання кредитів сільськогосподарським товаровиробникам максимально спрощені. Нині ми вважаємо, що кожен фермер, котрий виходить в поле –  справжній герой, який працює задля продовольчої безпеки не лише України, а й інших європейських держав», – зазначив Микола Лукашук.

Скористатись програмою можуть аграрії -  сільгоспвиробники. А ті з них, хто залучають в банку кредит на суму до 60 млн. грн., матимуть нульову відсоткову ставку протягом 6 місяців.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ