Микола Олещук розповів про розслідування катастрофи Ф - 16

За матеріалами інтернет-видань 31.08.2024 143
Микола Олещук розповів про розслідування катастрофи Ф - 16

   Учора вдень, перед своїм несподіваним вечірням звільненням з посади Верховним головнокомандувачем В. Зеленським, командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук вперше прокоментував авіакатастрофу винищувача F-16, внаслідок якої загинув льотчик Олексій Месь (Moonfish).

Фото: Владислав Дем'яненко

Фото: Владислав Дем'яненко

   Олещук заявив, що вже відбувається розслідування причин трагедії, до якого долучилися США.

   Джерело: "Тексти.орг.иа".

   "Безумовно, ми з'ясуємо причини авіаційної катастрофи. Ніхто нічого не приховував і не приховує! Усе вище керівництво одразу отримало доповідь про катастрофу. Отримали попередній звіт і партнери зі США, які уже долучилися до розслідування причин", – написав командувач ПС ЗСУ.

   Він запевнив, що вже проводиться детальний аналіз, триває розслідування, яке дозволить з'ясувати обставини авіакатастрофи.

   Олещук наголосив, що через війну інформація про такі інциденти не може видаватись миттєво у публічний простір і не може деталізуватись для медіа.

  Командувач ПС звернувся до депутатки Верховної Ради Мар'яни Безуглої, яка поширила інформацію, що F-16 міг бути збитий "дружнім вогнем" української Протиповітряної оборони.

   "Ви вкотре не лише вилили бруд на мене особисто і на Повітряні сили, ви дискредитували виробників американської зброї, основного союзника України – США", – написав він.

   Олещук назвав Безуглу "основним ньюзмейкером ворожої пропаганди. Не допомагаєте, то хоча б не заважайте нам воювати!".

   Нагадаємо, 29 серпня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що 26 серпня під час відбиття масованої ракетно-дронової атаки з боку РФ зазнав катастрофи літак F-16, льотчик загинув. У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що загиблим був пілот винищувача Олексій Месь. Під час відбиття російського комбінованого удару він знищив три крилаті ракети та один ударний БпЛА.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ