Миколаївщина: фермерський ризик і ціна хліба

За матеріалами інтернет-видань 05.12.2023 344
Миколаївщина: фермерський ризик і ціна  хліба
Про небезпечні реалії сьогодення українських аграріїв розповів керівник одного з господарств, що входить в групу компаній ТОВ «СП ПАЕК " , Юрій Котик журналісту Дмитру Комарову із дослідницького проєкту «Світ навиворіт. Україна».
Підприємство усі 236 днів знаходилось в окупації, левову частку техніки було розграбовано та знищено, приміщення та склади зруйновано, земля замінована. Завдяки патріотизму аграріїв компанії, колективу, відданості улюбленій справі та рідному краю, вдалося уже в 2023 році засіяти поля. Великою ціною дався хліб на деокупованих землях.
Тільки Юрій Котик, який власноруч долучався до розмінування полів, неодноразово був на межі між життям та смертю.
 
«Це як  - підірватись у власному тракторі, коли наїжджаєш на протитанкову міну?»
 
«Ти ще дихаєш, а вирватися немає можливості. Хвилини ідуть – життя або не життя, коли ти уже нічого сам не можеш зробити. Коло мене були хлопці, які допомогли відкопати. Пил, скло в роті. Спробував поворушити ногами, руками. Права рука не рухається, затиснуло. Перевернувся маніпулятор і мене накрило кабіною», - розповідає свою історію Юрій Котик.
 
«Які думки були перші?», - запитує Дмитро Комаров.
 
«Треба жити. Треба боротися за життя. Я не міг повірити, не міг зрозуміти як так, скільки вдалося зняти ВНП, а тут життя просто могло обірватися моє і тих людей, яких я привів на поле», - згадує Юрій Котик.
 
 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ