Минув рік з дня теракту на Каховській ГЕС

За матеріалами інтернет-видань 06.06.2024 346
Минув рік з дня теракту на Каховській ГЕС
Цього дня рік тому, 6 червня 2023 року, Росія здійснила теракт на греблі Каховської ГЕС, окупованій з початку повномасштабного вторгнення. Російські військові підірвали зсередини вже заміновану станцію та знищили її.
Цей терористичний акт є одним з наймасштабніших трагедій для України й світу та найбільшою техногенною катастрофою з часів вибуху на Чорнобильській АЕС.
Руйнування Каховської ГЕС спричинило низку катастрофічних наслідків. Зокрема, для населення регіону, довкілля, інфраструктури, водозабезпечення, сільського господарства, забезпечення Запорізької АЕС та всієї енергетики України загалом.
Окрім екологічного терору, військові РФ також неодноразово чинили постійний психологічний тиск на українських працівників станції.
На жаль, недостатня реакція світової спільноти на теракт Росії на Каховській ГЕС рік тому призвела до посилення терористичних атак на інші об’єкти гідрогенерації та енергетики загалом, які тривають і нині.
МЗС закликало країни світу та міжнародну спільноту зробити все можливе, щоби не допустити нові техногенні катастрофи на об’єктах критичної інфраструктури.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ