Миші зерно не їли...

За матеріалами інтернет-видань 18.07.2024 95
Миші зерно не їли...
Народний депутат України VII скл.,  доктор історичних наук, академік і волонтер Михайло Апостол у ФБ запитав у дописувачів, чи памʼятають вони його крилату фразу, яка облетіла весь світ і актуальна до цього часу: "МИШІ ЗЕРНО ЗʼЇЛИ" в Держрезерві України. А це 2700 вагонів зерна .
ВІн повідомив, що слідство тривало шість років. І, нарешті, завершено.
 
 
 
 
На Тернопільщині завершено слідство у справі стосовно колишнього директора ДП «Чортківський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України, начальника дільниці ДП «ЧКХ» та голови фермерського господарства, які причетні до розтрати коштів державного підприємства.
Досудове розслідування завершили САП та НАБУ 16 липня. Наразі підозрюваним та їхнім адвокатам відкрито матеріали справи для ознайомлення.
Держрезерв- це мега структура, належать понад 30 підприємств, що працюють у сфері приймання/зберігання/переробки зерна, борошномельних послуг, складські та холодильні приміщення, а також об'єкти зберігання нафтопродуктів.
Серед номенклатури необхідних запасів із понад 200 позицій, головні — це м'ясо та м'ясопродукти, зерно, борошно, цукор, соняшникова олія та вершкове масло, нафтопродукти. Долю фігурантів скандальної історії з кримінальним «присмаком» визначатиме суд.
17 липня Національне Атикорупційне Бюро України опублікувало:

 

 

НАБУ і САП завершили розслідування у справі щодо завдання понад 8 млн грн збитків ДП «Чортківський комбінат хлібопродуктів» при закупівлі 2400 тонн зерна кукурудзи.

За наслідками досудового розслідування, проведеного за оперативного супроводу співробітників УСБУ у Тернопільській області, встановлено, що у жовтні 2018 року директор хлібокомбінату за пособництва начальника дільниці та голови фермерського господарства організував підроблення накладних про постачання держпідприємству 2400 тонн зерна кукурудзи. На підставі цього комбінат сплатив частину вартості продукції, яку так і не отримав. Сума збитків – 8,3 млн грн.

9 травня 2024 року про підозру повідомили:

  • колишньому директору ДП «ЧКХ» – ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК, ч. 1 ст. 366 КК України;
  • начальнику дільниці ДП «ЧКХ» – ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України;
  • голові фермерського господарства – ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ