Між Україною і Польщею збільшаться вантажні автоперевезення

За матеріалами інтернет-видань 16.02.2022 342

Як інформує Міністерство інфраструктури України, Україна та Польща вперше за 5 років домовились про значне збільшення додаткових дозволів на вантажні автоперевезення.

За словами Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова, домовились обмінятись 20 000 додаткових дозволів вже наприкінці серпня цього року.

«Це дозволить зняти значну напругу у торговельній кризі, яку ми зазвичай спостерігали щороку ближче до кінця літа. І ще 10 000 дозволів сторони обміняються у листопаді цього року, за умови виконання спільного україно-польського плану з розвитку інфраструктури автомобільних міжнародних пунктів пропуску», - зазначив Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що у 2018 році Польща знизила квоту міжнародних дозволів на вантажні автомобільні перевезення для України з 200 000 до 160 000. З того часу, щороку зменшувалась кількість і додаткових дозволів для України. Зокрема, у 2019 році було надано 10 000 дозволів, у 2020 — 9 700. Ситуація стала критичною минулого року, коли вперше польською стороною не було надано жодного додаткового дозволу для України.

Нові домовленості дозволять уникнути торговельної кризи між Україною та Польщею, а також мають стати позитивним прецедентом співпраці у транспортному секторі між двома країнами.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ