У Парагваї посуха: як постраждає Аргентина

За матеріалами інтернет-видань 16.02.2022 297

Переробний сектор Аргентини значною мірою залежить від Парагваю, торгового партнера Меркосур, щодо поставок сирої сої у період із січня до квітня. На думку аналітиків, оскільки в Парагваї, що постраждав від посухи цього року, швидше за все, відбудеться різке скорочення виробництва сої, аргентинські переробники можуть залишитися в дефіциті в першому кварталі. Повідомляє  УкрАгроКонсалт.

Парагвайська соя користується великим попитом у аргентинських переробників, оскільки вона не тільки конкурентоспроможна за ціною, але й має високий вміст білка, що є важливою вимогою для виробництва кормів для худоби на основі соєвого борошна.

Як правило, збирання врожаю соєвих бобів в Аргентині починається щорічно у квітні, і її зростаючий сектор переробки – один з найбільших у світі – до кінця року поглинає більшу частину вітчизняних постачань сирих бобів. Це призводить до того, що переробна промисловість країни відчуває нестачу в запасах олійних культур і залежить від парагвайських соєвих бобів у першому кварталі кожного року.

У середньому Парагвай виробляє трохи більше 10 млн. тонн сої в урожайний рік (вересень-серпень) і експортує майже 6,5 млн. тонн сої, при цьому на Аргентину припадає 75% відвантажень щороку.

За прогнозами експертів, в 2021-2022 роках Парагвай виробить 4-4,5 млн. тонн сої порівняно з 9,9 млн. тонн минулого року. Експорт, ймовірно, досягне 1 млн. тонн, що на 85% менше за  минулий рік.

Теги: AGROСвіт

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ