Міжнародна торгівля, а вже потім війна

За матеріалами інтернет-видань 04.08.2023 182
Міжнародна торгівля, а вже потім війна
Нещодавно військові опублікували фото ворожого дрона-камікадзе "Ланцет", де двигун виготовлено в Чехії компанією "Model Motors" та Shahed з деталями з Ірландії.
Раніше повідомлялося, що в російській зброї та техніці міститься щонайменше 1 057 іноземних компонентів, які виробили 155 компаній. Найбільше компонентів для російської зброї виробляють американські компанії "Analog Devices", "Texas Instruments", "Microchip Technology", "Intel Corporation", "AMD", німецька "Infineon Technologies", корейська "Samsung" та швейцарські компанії. Звісно, всі ці компоненти надходять через треті країни. Чи є це секретом для виробників цих компонентів - звісно, НІ. Постачаючи великі партії мікрочіпів у Грузію, Вірменію чи Киргизстан, вони прекрасно знають, до кого зрештою прийде цей товар. Знають це і в урядах наших союзників. Знають і роблять вид, що нічим не можуть допомогти, бо це обвалить міжнародну торгівлю.
Одночасно через ці самі треті країни "Захід" продовжує закуповувати російську нафту. Якщо дуже просто, то Росія продає нашим союзникам нафту, а на ті гроші купує компоненти для зброї, яка нас вбиває.
При всьому розумінні того, що путінський режим є найбільшою загрозою миру та безпеці у світі, дрібні меркантильні інтереси беруть гору. Нажаль, наша війна так і не стала їхньою війною.
Дехто може сказати, що "Захід" нам нічого не винен. НІ, він винен. МИ платимо своєю кров'ю, коли на "Заході" платять дуже символічною частиною свого достатку.
І на жаль, 1,5 роки від повномасштабного вторгнення показали, що наші партнери не хочуть йти на реальну блокаду росії.
Отже, хто між безпекою і благополуччям вибирає благополуччя, зрештою, може втратити все. Бо навіть незначна перемога путіна надихає тоталітарні режими по всьому світу на подібні криваві війни.
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ