Молдова і Румунія є найбільш перспективними для експорту українського зерна

За матеріалами інтернет-видань 08.10.2023 334

208

   Найбільш перспективними, як для транзиту агропродукції, так і для розбудови інфраструктури є напрямки Румунії та Молдови. Про це у ході конференції “Майбутнє українського експорту” заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков, передає agronews.ua.

    “Молдова і Румунія відчули, що вони можуть заробляти на транзиті, для них це є додатковий заробіток і ми їм не конкуренти”, – зазначив Кубраков.

   На сьогодні румунська сторона очікує кошти від Європейської комісії, які має спрямувати для розбудови інфраструктури на своїй території. Урядовець зауважує, що для України цей логістичний шлях виходить дорожчим і маржинальність таких проєктів більш низька. Однак, Румунія і Молдова реально зацікавлені такою співпрацею.

   За його словами, уже є багато ініціатив по Дунаю та розбудові там пунктів пропуску. Крім того, планується добудова залізничної інфраструктури у напрямку Молдови.

   Також Кубраков повідомив, що польський напрямок залишається не менш важливим для українського експорту. Проте у порівнянні з минулим роком обсяги перевезень залізницею впали вдвічі – по 500-600 тисяч тонн на місяць, інколи навіть більше — по 250 тисяч тонн. Тоді як минулого року вони сягали 1,3 млн на місяць.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ