московія загарбала в українських фермерів біля 5 мільйонів тонн збіжжя

За матеріалами інтернет-видань 05.08.2023 290

matros-pozynich-cnn

  Терористична ерефія за останній рік украла в українських фермерів близько 4−5 млн т зерна. Про це повідомив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), виконавчий директор Agricom Group Петро Мельник у колонці НВ, пише agronews.ua.

   «Підрахувати точну цифру важко, бо ми не маємо доступу до даних. Частково це відстежується через судна, якими окупанти відправляють нашу продукцію із Криму, Тамані та Новоросійська. Також є можливість простежити переміщення вкраденої сировини залізничними шляхами, які вони використовують для цих цілей», — пояснив він. 

   Петро Мельник вважає, що обсяги вкраденого окупантами зерна цього року будуть дещо меншими. Адже є певні проблеми, які вплинули на зменшення урожаю. 

   «Ми бачимо, що на окупованих територіях не буде гарного врожаю. Це пов’язано з тим, що торік фермерам Херсонщини, Луганщини та Запоріжжя було дуже тяжко. Багато людей поїхало, є проблеми із сировиною. Та й ціни на зерно зараз не дуже привабливі. Думаю, що фермери ще й застосовували дешеві технології. Втрати цього року оцінюю від 3−4 млн т, навіть у таких поганих умовах для агробізнесу», — додав він. 

   На думку фахівця, якщо не зупинити цей процес найближчим часом — Україна щоразу буде втрачати сировину і кошти, які мають йти до бюджету. 

«Тому санкції, всебічні і масштабні, потрібні конкретні та дієві», — підкреслив він.

   Петро Мельник вважає, що потрібен новий підхід, щоб зупинити насамперед угоди щодо викраденого зерна, а не лише ввести санкції проти людей чи суден. Повинні блокуватись цілі угоди, всі елементи системи мають бути суттєво, а не позірно, покарані.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ