Можлива інтеграція України в ЄС посилює протести європейських фермерів

За матеріалами інтернет-видань 19.12.2023 171
Можлива інтеграція України в ЄС посилює протести європейських фермерів

За словами Дениса Марчука, заступника голови ВАР, приєднання України до ЄС передбачає виконання ряду вимог, з яких близько 40% спрямовані саме на аграрний сектор.
На його думку, можлива інтеграція України в ЄС – це важлива складова, яка  призводить до посилення протестів  європейських фермерів.

“Виявляється, що українська агропродукція є більш конкурентоспроможною на європейських ринках навіть без прямих дотацій. Завдяки конкурентоспроможності малого та великого бізнесу, українські товаровиробники здатні конкурувати з європейськими, навіть з урахуванням транспортних витрат. Уявіть, якщо Україна отримає систему підтримки, яка існує в ЄС, де 50% дотацій розподіляються між виробниками в самому союзі", – пояснив Денис Марчук.

Він додав, що при повному членстві України в ЄС дотації для українських виробників можуть становити близько 10 мільярдів євро. Якщо Україна почне їх  отримувати, це може не подобатися іншим країнам. Отож, боротьба триватиме не лише за місця на ринку, а й за фінансові ресурси.

 

Всеукраїнська Аграрна Рада

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ