Обсяги експорту яловичини в листопаді зросли через активізацію попиту в країнах-партнерах

За матеріалами інтернет-видань 19.12.2023 169
Обсяги експорту яловичини в листопаді зросли через активізацію попиту в країнах-партнерах

У листопаді 2023 року Україна збільшила обсяги експорту охолодженої яловичини до 33,8 тонн. Це на 50% більше, ніж в жовтні. Грошова виручка за поставлений товар збільшилась на 49%. Порівняно до листопаду минулого року, експорт свіжої яловичини збільшився на 97% в натуральних обсягах і на 89% в грошовому еквіваленті.
Близько 98% експортованого товару було відвантажену в Грузію. Обсяги експорту збільшилися тому, що минулого місяця поновилися поставки до Туреччини, Маршалових островів, а Грузія і Сейшельські острови збільшили обсяги закупок.
З початку року Україна експортувала на 86% більше охолодженої яловичини за минулорічні  січень-листопад.
Морожену яловичину Україна експортувала у листопаді  до Китаю, Азербайджану, Казахстану. Того ж місяця збільшилися поставки м’яса у Китай, Казахстан, Лівію, Туреччину, Узбекистан. Однак, порівняно до листопаду 2022 року експорт мороженого червоного м’яса скоротився на 17%.  Хоча, сумарно, за 11 місяців 2023 року Україна експортувала 19,27 тис. тонн мороженого червоного м’яса, що на 31% більше порівняно до минулорічного періоду.

На думку аналітика АВМ Георгія Кухалейшвілі,  обсяги експорту яловичини в листопаді виросли через активізацію попиту в країнах-партнерах напередодні Різдва, Нового Року, Китайського Нового Року та Рамадану. Збільшенню обсягів експорту сприяє низький попит на яловичину на внутрішньому ринку, зокрема через високі ціни. В листопаді ціни на курятину, свинину та яловичину в середньому зросли на 2,28%.

 

АСОЦІАЦІЯ ВИРОБНИКІВ МОЛОКА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ