На Бахмутському та Авдіївському напрямках наші захисники відбили понад 30 атак рашистів, - Генштаб ЗСУ

За матеріалами інтернет-видань 09.10.2022 503
На зображенні може бути: стоїть та на відкритому повітрі
        Слава Україні! Триває двісті двадцять восьма доба героїчного спротиву Українського народу російському військовому масштабному вторгненню.
Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території, концентрує зусилля на спробах зірвати контрнаступні дії Сил оборони на окремих напрямках, водночас періодично веде наступальні дії. Отже, протягом доби відбулося майже сорок бойових зіткнень. Найбільш напружена ситуація спостерігалася на Бахмутському та Авдіївському напрямках, де наші захисники відбили понад 30 атак ворога.
Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання ліній оборони та позицій на визначених напрямках, проводить повітряну розвідку БПЛА.
Ворог продовжує порушувати норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї війни. Таким чином, протягом минулої доби окупанти завдали 3 ракетних та 26 авіаударів, здійснили понад 75 ударів МЛРС з ракетних залпових систем. Вночі російські окупанти цинічно вдарили по житлових будинках та цивільній інфраструктурі Запоріжжя. Інформація про постраждалих уточнюється, але вже відомо про десятки загиблих та поранених.
       Крім того, внаслідок пожежі постраждали понад тридцять населених пунктів. Зокрема, Харків, Часів Яр, Попівка, Грабовське, Макіївка, Спірне, Білохорівка, Іванград, Опитне, Кліщиївка, Новомихайлівка, Вугледар, Нікополь, Урожайн та Давидівський Брід.
Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України.
Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася.
На інших напрямках ворог обстріляв з мінометів та ствольної артилерії в районах населених місць:
на Сіверському напрямку - Липівка та Миколаївка Чернігівської області та Лісне та Рясне Сумської області;
на Слобожанському напрямку - Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Охирцеве, Глибоке, Зелене, Стариця, Тернова та Чухунівка;
у Краматорському напрямку - Першотравневе, Новогоривка, Макіївка, Нове, Терни, Серебрянка, Білохорівка та Григорівка;
в Бахмутському напрямку – Верхньокам'янське, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Зайцеве, Вершин, Зеленопілля та Опитне;
В напрямку Авдіївки - Первомайське, Водяне, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка.
На Новопавлівському та Запорізькому напрямках від ворожих обстрілів пошкоджено інфраструктуру понад двадцяти п'яти населених пунктів. Серед них - Солодке, Зелене Поле, Новосілка, Вугледар, Поб'єда. Водночас, внаслідок поразки Силами оборони концентрації живої сили ворога підтверджено поранення понад двадцять ворожих солдат, яких доставлено до місцевого госпіталю міста Токмак.
За наявною інформацією, у Мелітопольському районі Запорізької області під виглядом розшуку та боротьби з партизанами окупанти розшукують та викрадають приватні авто в гаражних кооперативах району.
На Південному Бузі обстріляли території понад сорока п'яти населених пунктів поблизу лінії зіткнення. Серед інших Сухи Ставок, Квітневе, Мирне, Зоря та Тернові Поди.
       Ворог та його прихвостні тікають, налякані успіхами Сил оборони України. Представники окупаційної влади Нової Каховки везуть свої родини на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим. За наявною інформацією, 7 жовтня конвой з 12 маршруток виїхав до міста Севастополь. Аналогічна ситуація спостерігається і у Луганщині. Таким чином, зі Старобільська до Луганська почали евакуювати колаборантів.
       Окупанти продовжують тиск на малий та середній бізнес на тимчасово окупованих територіях. З початку жовтня в місті Горлівка податкова інспекція рф розпочала перевірки з наступним рейдерством компаній з виявленими порушеннями. Зокрема, це стосується підприємців, які не хотіли перереєструвати свої компанії відповідно до російського законодавства.
       За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбивали ворожі атаки в населених пунктах Терне, Соледар, Бахмутське, Бахмутське, Іванграді, Первомайську, Опитне, Невельське та Побиєда.
Авіація Сил оборони завдала понад тридцять ударів. Зокрема, двадцять чотири на ділянках концентрації живої сили, озброєння та військової техніки та дев'ять на зенітних ракетних системах противника. Крім того, наші підрозділи ППО збили п'ять БПЛА.
         Ракетні війська та артилерія протягом минулої доби вразили два точки управління, дев'ять областей концентрації живої сили, озброєння та військової техніки, три склади з боєприпасами та ще одинадцять.
Об'єднані ми непереможні! Ми разом наближаємо перемогу! Слава Україні!
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ