Внаслідок вибуху частково зруйнований Кримський міст

Григорій Давиденко 08.10.2022 323
На зображенні може бути: вогонь та на відкритому повітрі

    Нарешті сталося! Довгоочікуване. Увесь світ зранку 8 жовтня почали облітати фото палаючого Кримського мосту. Окупаційна влада півострова заявила, що на Кримському мосту нібито вибухнув вантажний автомобіль. Трохи згодом слідчий комітет рф повідомив, що на мосту вибухнула фура, начинена вибухівкою, яка виїхала з Краснодара.

      А радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк у коментарі УП вважає вибух на Кримському мосту проявом конфлікту між російськими силовиками:

     - Щодо Керченського мосту. Це конкретний матеріальний прояв конфлікту між фсб/пвк з одного боку і міноборони/генерального штабу рф з іншого.

    Безумовно, ми є свідками початку в росії масштабних негативних процесів. Різко впала керованість серед силовиків, почалися потужні конфлікти серед російських спецслужб, всі шукають винних в військових поразках, хочуть переформатувати найближче оточення путіна і зайняти інші посади. Або арештувати тих чи інших генералів.

       Висновок про докладений до вибуху російський слід напрошується і з допису в соцмережах військового експерта Юрія Бутусова:
   - Найбільш захищений міст у світі і найсуворий режим безпеки. Більше трьох тисяч військових та поліцейських. Зі своєю багатошаровою сучасною системою протиповітряної оборони, бійцями бойового чергування, кораблями та катерами в бойовій готовності на морі, 115-а бригада спецназу, спеціально розроблена для оборони мосту від підривників на суші додаткові сили Міноборони, поліції та фсб рф. На в'їзді є рентген-пропускні пункти для вантажівок і контроль кожної машини і кожного водія, кінологи шукають вибухівку. І вся ця дорога машина виявилася безсилою.
     Певно ж безсила, коли вибух організували свої. На користь цієї версії свідчать і несподівані події в столиці московії сьогодні увечері. Українська розвідка повідомила, що в москві розпочався комплекс "заходів", спрямованих проти військових, рух у центрі перекритий. Військових арештовують.

Повідомляється, що в місто увійшли підрозділи дивізії оперативного призначення імені дзержинського – "еліти" росгвардії. Вони рухаються до центру спільно з підрозділами поліції.

     Рух по Кримському мосту лише частково відновлений, по другій уцілілій автомобільній смузі, їхати можуть лише легкові авто і автобуси. А в Криму, за повідомленням голови Меджлісу Кримсько-татарського народу Мустафи Джемілєва, почалася продовольча паніка. Жителі скупляють продукти, запасаються пальним тощо.

 

  ·   ·

 
 
 
 
 
 
 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ