На Дніпропетровщині шахрайка оформила онлайн-кредити на кілька десятків людей

За матеріалами інтернет-видань 16.08.2021 141

33-річна мешканка Кривого Рогу за допомогою комплексної соціальної інженерії незаконно отримувала доступи до фінансового мобільного номера, електронних скриньок та акаунтів у соціальних мережах громадян повідомляє Магнолія ТВ

В подальшому, підробивши паспортні дані та змінивши фінансові номери потерпілих на свій, фігурантка отримувала доступ до онлайн-банкінгу громадян. Це дозволило їй не лише «виводити» кредитні гроші, але й оформлювати нові кредити на потерпілих.

За попередніми даними, зловмисниця ошукала близько 40 потерпілих на понад 300 тисяч гривень. В рамках розслідування також був встановлений один випадок, коли фігурантка через підбір паролю отримала доступ до електронної скриньки потерпілої, де зберігалися копії документів та особисті фото. Надалі з використанням цих даних правопорушниця отримала доступ до онлайн-банкінгу, чим фактично скомпрометувала BankID та увійшла до мобільного застосунку “Дія”.Також розкриття зазначеної схеми підтвердило неможливість отримання онлайн-кредиту з використанням цифрових документів у "Дії" без участі їхнього власника.

За місцем проживання фігурантки правоохоронці провели обшуки та вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку, копії підроблених документів та SIM-картки, що використовувалися у протиправній діяльності. Фігурантку затримали.Жінці оголосили про підозру. Підозрюваній загрожує до восьми років позбавлення волі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ