На Донеччині триває підготовка до жнив

За матеріалами інтернет-видань 26.06.2024 266
На Донеччині триває підготовка до жнив

На обласній робочій нараді Донецької ОВА обговорювали питання підготовки та збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур. Йшлося про виклики природи -   з травневими заморозками та нестачею вологи у ґрунті стикнулися чимало агровиробників. Це  призвело до гибелі посівів та зменшення прогнозованої урожайності.
Під час наради директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин ОДА Артем Чаган, зокрема,  спрогнозував, що врожаю поточного року буде достатньо для забезпечення внутрішньої потреби області.
Донеччина потребує 365 тис тонн збіжжя.
Під час наради важливий акцент було зроблено на діючих програмах державної підтримки аграріїв та співпраці з міжнародними партнерами. Вони надають гуманітарну допомогу дрібним товаровиробникам та домогосподарствам в сільській місцевості. Не обійшли увагою і безпекові питання під час проведення жнив: забезпечення протипожежного захисту зернових посівів, організація взаємодії з військовим командуванням і правоохоронними органами, дотримання вимог безпеки дорожнього руху.

 

Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ