На Донеччину було випущено дві російські ракети Торнадо – С

За матеріалами інтернет-видань 06.03.2022 696

Як повідомляє Національна поліція України, у кожну з ракет входить по 646(!) касетних бойових елементів, які можуть здетонувати  у будь-який момент.

Дві такі ракети окупаційні війська російської армії випустили на місто Покровськ. Попередньо, окупанти хотіли підірвати залізничний вокзал, проте бойові елементи впали здебільшого на приватний сектор мирних мешканців - на вулиці Центральна, Кальміуська, Бикова та прилеглі території поблизу вокзалу.
Під час розмінування одного з вибухових елементів було поранено двох вибухотехників ДСНС. Ще одна міна вибухнула в руках місцевого мешканця.

Бойові елементи ракет особливо небезпечні!
Перше призначення ракет - знищення легкоброньованої техніки, друге – знешкодження людей саме мінами, які знаходяться всередині.

«Особливою ознакою такого елемента є біла стрічка. Не підходьте до снаряда ближче ніж за 10 метрів», - попереджає начальник групи піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування АРЗСП ДСНС в Донецькій області Анатолій Краснопьоров.

Такі ракети також було випущено на Чернігівську область та виявлено у Миколаєві.

Поліцейські Донеччини та вибухотехніки ДСНС наполегливо закликають мешканців дотримуватися правил безпеки з вибухонебезпечними предметами.
Одразу повідомляйте про знахідку до поліції або ДСНС за номером 101.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ