На європейському ринку спостерігається попит на продовольчу пшеницю з вмістом білка 11.5%

За матеріалами інтернет-видань 04.08.2023 196
На європейському ринку спостерігається попит на продовольчу пшеницю з вмістом білка 11.5%

Як повідомили агенти SPIKE BROKERS , на фоні значних опадів в країнах Східної Європи  зростає частка пшениці із низьким вмістом білка. Спостерігається активна пропозиція пшениці європейського походження, що створює конкуренцію для української пшениці на ринках збуту в Центральній Європі.

  • На європейському ринку пшениці спостерігається дефіцит купівельного інтересу.  Водночас пропозиція лише зростає. У напрямку Дунайських портів України спостерігається попит на продовольчу пшеницю з вмістом білка 11.5%, на фоні чого ціни протягом тижня повернулись до рівня +/-180$ DAP
  • Ячмінь не зазнав значних змін протягом тижня в українських портах на р.Дунай. В напрямку Європи, покупці не надто активно розглядають пропозиції, наявний попит на рівні 170€ з доставкою в північну Італію.
  • Кукурудза залишається під тиском пропозиції та низької активності кінцевих покупців, ліквідність досить обмежена. Цінові рівні на західному кордоні України знаходяться в діапазоні 145-150€ DAP (в українських вагонах) або 164-167€ FCA (завантажено в європотяги) з поставкою у жовтні-грудні.
  • Ціни на жито на ринку Німеччини втратили до 10€ протягом останніх 2-х тижнів. Млини в Європі невеликого розміру та мають гарне покриття попиту продовольчого жита; водночас попит зосереджений на фуражному із сертифікацією ISCC на рівні 170-172€ з доставкою в центральну Німеччину.
  • Ріпак був менш волатильним у порівнянні з минулим тижнем. Ринок в Німеччині продовжує чітку тенденцію поступового заповнення логістики, а також покриття потреб покупців; більшість переробних заводів вже забезпеченні сировиною до листопада. Попит в напрямку Румунії залишається стабільним, більше на умовах CIF.



 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ