На городі бузина, а в Києві дядько

За матеріалами інтернет-видань 10.08.2022 2204

Цей український народний вислів  означає абсурдність ситуації,  нісенітницю. Тобто  чиясь промова -  нелогічна і безглузда. Такою вважається і російська пропаганда в країнах Африки щодо України.
За даними Центру протидії дезінформації,  росія сьогодні значно посилює свій вплив на Африку. Вона прагне посісти основні позиції в інформаційному просторі африканських держав та витіснити з регіону основні світові сили. росія добре розуміє, що актуальна тема, зокрема для Північної Африки, є нестача продуктів харчування базового набору та завищення цін на них через війну в Україні. Через війну, якою вона наразі годує весь світ.
російська пропаганда - перекладення відповідальності за можливий голод на Україну -  виглядає, як ота бузина на городі із українського прислів'я. Росте, квітує, та чи будуть плоди?
Саме за плодами і їздив с.лавров до країн Африки. Він відвідав саме ті держави, для яких продовольча проблема болюча, - Єгипет, Республіку Конго, Ефіопію та Уганду.
Звісно,  що росія має в Африці економічні цілі і намагається зберегти за собою ринки збуту . Але також кремль намагається заручитися підтримкою африканських держав на міжнародній арені, щоб вдовольнити свої геополітичні амбіції щодо світової гегемонії Заходу, - пише Центр протидії дезінформації.
Невдоволення африканських країн  діями Заходу стало вигідним наративом для росії, і схоже на бажання її створити  собі позитивний імідж «деколонізатора».
Росія намагається витіснити Україну з африканських ринків і залишити нашу державу без джерела доходів. І  як би російська пропаганда не зображала Україну як ненадійного партнера та маріонетку Заходу, оточені російським павутинням країни  можуть розраховувати  тільки на бузину з росії. Бо повне прислів'я своєю красномовністю б'є  точно в ціль: "На городі бузина, а в Києві дядько, тим - то я тебе полюбив, що на п'яті перстень". 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ