На Кіровоградщині орендна плата за земельну ділянку сягнула 150 тисяч гривень

За матеріалами інтернет-видань 14.02.2022 926

За даними Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, на Кіровоградщині у січні цього року в системі ProZorro відбулися електронні земельні аукціони з продажу права оренди 29 земельних ділянок. Серед них - право оренди 21 земельної ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 190,5 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва; право оренди земельної ділянки площею 0,14 га для розміщення та експлуатації будівель і споруд додаткових транспортних послуг; три права оренди земельних ділянок площею 43,5 га для рибогосподарських потреб; чотири права оренди земельних ділянок площею 2,73 га для розміщення будівель промисловості.

За результатами проведених електронних аукціонів найдорожче продано земельну ділянку сільськогосподарського призначення для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, розташовану у межах Олександрійської міської ТГ.

Річна орендна плата за її використання зросла в 11 разів: з 11,144 тис. грн. до 150 тис. гривень. Стартова ціна піднялася від 12 до 137 відсотків від нормативної грошової оцінки землі.

За результатами аукціонів орендарі загалом щороку впродовж всього терміну дії договорів оренди сплачуватимуть кошти до місцевих бюджетів територіальних громад Кіровоградської області в сумі 3,463 млн. гривень.

Теги: AGROОТГ

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ