На Книжковому арсеналі вимагали звільнення міністра-малороса Ткаченка

За матеріалами інтернет-видань 23.06.2023 376
Акція протесту

    Українські активісти тримали плакати під час виступу Ткаченка

   Сьогодні, 23 червня, на фестиваль "Книжковий Арсенал" завітав міністр культури України Олександр Ткаченко. Активісти зустріли його з плакатами - із закликами про відставку.

   Акція протесту пройшла під час дискусії "Критичність моменту: державна політика у сфері книговидання". На плакатах були написи: "Ткаченка у відставку", "Ткаченко знищує культуру", "Хочемо обрати нового міністра культури", "Ганьба", "Нам не потрібен міністр-малорос", "Розграбовані музеї – бездіяльність Ткаченка", "В хаті хліба ні куска, а він музику таска" та інші.

 
Активісти вимагали звільнення міністра

Активісти вимагали звільнення міністра

   Спочатку Ткаченко ігнорував учасників акції, а потім запропонував поспілкуватись після дискусії. Та пообіцяв відреагувати на заклики пізніше. 

"Колеги, я вас бачу. Можете опустити плакати, щоб ви не втомились. Підійдете після заходу", – сказав міністр.

У відповідь учасники акції почали скандувати "Ганьба". Та зазначили, що вони не втомляться. 

Чому Олександра Ткаченка вимагають звільнити?

   Критика на адресу голови Мінкульту Олександра Ткаченка надходила майже з самого початку його роботи. Його звинувачували у застої культури, відсутності захисту культурної спадщини від російської агресії, сприянні злочинному рішенню Держкіно щодо реорганізації "Довженко-центру" та відмові у закритті музею Булгакова у Києві.

   У березні на сайті Кабміну зареєстрували петицію про звільнення з посади міністра культури Олександра Ткаченка через неналежне виконання ним посадових обов'язків. У червні вона набрала 25 000 голосів. Проте досі це питання так і не розглянуло керівництво країни.

   Раніше Інформатор писав, що Шмигаль відповів на петицію щодо звільнення глави Мінкульту Ткаченка. Він зазначив, що не бачить для цього "чітких підстав". А раніше повідомляли, що Мінкульт Ткаченка безпідставно позбавив обеліск на честь міста-героя Києва охоронного статусу.

   "Інформатор. иа".


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ