Митники щороку тябрячать 100 - 120 мільярдів гривень, - ЦПК

За матеріалами інтернет-видань 03.06.2024 279
На зображенні може бути: 2 людини та вертоліт
   Минулого тижня найрезонанснішим було розслідування про незрозумілі статки у митників та їхніх родичів. І ось черговий матеріал про митників.
  Джерело: Центр Протидії Корупції, офіційна сторінка ФБ.
   Тепер Схеми: знайшли дубайську нерухомість як у одного із багаторічних керманичів митниці, так і у регіонального інспектора.
   Перший - це колишній заступник голови Держмитниці Руслан Черкасський (на фото вгорі), якого називали «одним із символів корупції на митниці».
Другий - головний інспектор відділу митного оформлення №2 митного поста «Смільниця» на Львівщині Андрій Конанець (на фото внизу).
   Але це тільки вершина айсбергу. Бо, на думку експертів, якщо закрити корупційні дірки на митниці, то можна додатково знайти 100-120 млрд грн на рік.
   Що таке 100 млрд грн? Це приблизно річний бюджет Державного оператора тилу - агенції, яка відповідає за придбання харчів, пального та одягу для ЗСУ.
   І тут виникають питання: а чим, у біса, займається Бюро економічної безпеки? Невже не помічають катастрофічної ситуації з митницею? Звісно, що всі про все знають.
   Але Офіс президента блокує перезавантаження БЕБ і перетворення татарівського органу на справді ефективне відомство, яке викриватиме корупцію та схеми. Зокрема, й на митниці. Думаймо, кому це вигідно...

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ