На передовій загинув 21-річний Дмитро Стасовський із Петриківки, батько виніс його з пекла бою

Григорій Давиденко 14.07.2022 576
На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять, дерево та на відкритому повітрі
Спочивай з миром, сину.
В цій фразі та на цьому фото - уся біль світу.
Вчора Дмитро Стасовський загинув як герой в бою за Україну, вони воювали разом із батьком в одному батальйоні 93-ї Окремої механізованої бригади. Саме батько, Юрій Стасовський, виніс тіло сина з поля бою.
Батько та син добровольцями пішли на війну. Воювали в одному підрозділі. Багато боїв пройшли разом. А вчора, 13 липня, син загинув у бою. І батько пішов у пекло, і особисто виніс тіло сина з-під обстрілу. І він сидить зараз, дивиться на небо, а поруч із ним син, і він не може заснути. Він згадує, як ростив, як навчав, як воював поруч із сином. Вони вдвох. Але він уже один.
І після поховань батько повернеться на фронт. 
Ми не зупинимось, але кожну мить перед очима стоїть ціна нашої перемоги. Скільки світів згасає із кожною смертю! Це буде Велика Перемога, але вбите щастя вона не поверне. Нам треба кожен день думати та робити щось, що в наших силах, аби зменшити втрати.
Бо все це зараз, прямо зараз, і тяжко на душі так, як буває тільки тоді, коли сам несеш мертве тіло, яке ти вклав у спальник. Бо кожен загиблий, це і твій брат, це твій син, це твій друг...
Юрій Бутусов, військовий кореспондент, сторінка ФБ.
         Дмитра Стасовського на рідній петриківській землі за відвагу, завжди позитивний настрій, працелюбність, патріотизм вважають молодим цвітом Української нації. Його похорон відбудеться в суботу, 16 липня, в селищі Петриківка Дніпропетровської області. Висловлюємо сердечні співчуття мамі і брату Дмитра Юрійовича, батькові Юрію Стасовському, учаснику АТО з 2014 року, що вийшов з Іловайського котла,  рідним, однополчанам, близьким, однокласникам і вчителям, усім жителям Петриківського краю і України.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ