На передовій загинув лицар «Золотого хреста» Роман Приходько з Китайгорода

Григорій Давиденко 28.11.2023 371

На зображенні може бути: 1 особа

   «Мамо, я не можу не піти на війну. Колись вона закінчиться, і мене запитають люди: а що ти робив під час війни? Як я дивитимуся їм у вічі?»

   Ці слова Роман Приходько сказав мамі, Валентині Іванівні, у вересні 2022-го, коли пішов добровольцем до лав ЗСУ. Успішний студент Львівського політехнічного інституту, він мав право на відстрочку від призову, він міг служити в кібервійськах, що йому як здібному студенту пропонували згодом. Але власне сумління змусило Романа стати в один ряд із тими, кому зараз найважче – на передову збройної боротьби проти окупантів рідної України.

   Трагічну звістку про важку втрату вдесяте отримала Китайгородська громада. Терористична держава рф без жалю забрала життя ще одного, 22-річного Героя-захисника, мужнього бійця, який боронив Українську землю.

   Роман Григорович народився у свідомій, патріотичній родині Григорія Купріяновича і Валентини Іванівни Приходьків 2001 року. Класний керівник Романа у Китайгородській школі Леся Володимирівна Сагайдак у прощальному слові під час поховання Героя наголосила:

- Роман Приходько змалечку був допитливим, багато читав, був приязним, душею свого класу. Енциклопедичні знання дозволи йому брати участь у олімпіадах з історії України, інформатики, математики. Сам факт вступу до престижної Львівської політехніки багато про що говорить. Він загинув за те, щоб його родина і вся Україна були вільні від московської чуми.

   Стрілець-снайпер Роман Приходько за виявлену мужність і успішне виконання бойових завдань був нагороджений Почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного «Золотий хрест».  Він віддав життя за спокій та майбутнє кожного із нас. Пам’ятаймо про це, будьмо гідними світлої пам’яті полеглих Героїв України.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ