На підприємстві «Чернігівеліткартопля» окупанти пошкодили лабораторний матеріал і вивезли 30 тонн картоплі

За матеріалами інтернет-видань 06.06.2022 278

На Чернігівщині окупанти пограбували підприємство, що займається селекцією. Повідомив 6 червня у Телеграм - каналі Денис Башлик, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

За його словами, вивезли 30 тонн картоплі, ще 400 тонн зробили непридатними до посадки, зламали сейф та винесли оргтехніку з ПрАТ НВО «Чернігівеліткартоплі».

 Як зазначається у повідомленні, у біолабораторії підприємства «Чернігівеліткартопля» в Седневі займаються оздоровленням сортів. Завдяки цьому науковці отримують якісне насіння без вірусів та грибків. Паростки містяться у пробірках. До війни їх було 15 тисяч.
У період окупації співробітники  приходили на роботу і дбали  про рослини, інакше втратили  б результат трирічної чи навіть п’ятирічної праці.
За даними завідувача лабораторії, частину селекційної картоплі, вирощеної минулого року, окупанти забрали. Тепер у лабораторії залишилися лише материнські рослини, які розмножуватимуть вже до наступного сезону, а всі готові паростки висадили в ґрунт. Крім того, окупанти знищили сертифікати на сорти.
На сьогодні  підприємство працює у звичному режимі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ