«П'ять років роботи в саду забрав місяць окупації»

За матеріалами інтернет-видань 06.06.2022 219
«П'ять років роботи в саду забрав місяць окупації»

«Місяць окупації перекреслили п'ять років моєї роботи в саду,  – сказав  Артем  Чепіль президенту Української горіхової асоціації Геннадію Юдіну.  У  Вишгородському районі Київщини Артем посадив горіховий сад. І завдяки досвідченим однодумцям із Української горіхової асоціації ущільнив його сливою та чорною смородиною. Сад ріс, допоки не настало 24 лютого 2022 року.



"У перші хвилини я просто не впізнав свій сад, подумав, що потрапив на артилерійський полігон», - згадує садівник.
Після себе варвари залишили розбитий будинок з написом на стіні «Красноярськ» та мінні розтяжки біля будинку, проте при цьому вирізавши та забравши систему відеоспостереження. Поламані молоді деревця та кущі смородини свідчили, що прямо в саду було встановлено артилерійську батарею з гаубиць 152-мм калібру. Залишаючи глибокі борозни у землі, через сад регулярно підвозили снаряди.
За словами Артема Чепіля, мінні розтяжки та найближчу частину саду біля дороги вже розмінували, але ще є добра частина роботи з розміновування.
"Як не болісно дивитися, це наш СІМЕЙНИЙ САД, другий наш ДІМ, тому будемо лікувати та доглядати – так вирішила вся наша СІМ'Я!!!» - впевнений Артем Чепіль.
За повідомленням Геннадія Юдіна, Українська горіхова асоціація складає РЕЄСТР пошкоджених горіхових садів України внаслідок військових дій. Фіксація і оцінка завданих збитків та пошкоджень зараз необхідна для напрацювань можливостей по залученню коштів для компенсації садам, в подальшій відбудові садівництва.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ