На регіональне відновлення Дніпропетровщини затверджено фінансування в сумі понад 636 млн. грн.

За матеріалами інтернет-видань 08.02.2024 429
На регіональне відновлення Дніпропетровщини затверджено фінансування в сумі понад 636 млн. грн.

За ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Кабінет Міністрів затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на 2024 рік.
Це дасть можливість громадам продовжити реалізацію проєктів відновлення. Відповідне розпорядження було затверджено під час засідання уряду 6 лютого 2024 року. Джерелом субвенції є кошти, виділені Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) в рамках спільної програми України та ЄІБ «Програма з відновлення України». Субвенцію буде розподілено між місцевими бюджетами тих громад, проєкти яких було схвалено Європейським інвестиційним банком для реалізації у 2022-2023 роках.
Таким чином, загальна сума субвенції в розмірі майже 4,5 мільярда гривень буде перерозподілена на відновлення 136 проєктів у громадах тих регіонів, які постраждали внаслідок військової агресії рф. Серед таких проєктів відновлення закладів освіти, охорони здоров’я, центрів надання адміністративних послуг, об’єктів життєзабезпечення населення у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській, Черкаській та Чернігівській областях.
Зокрема, серед вищезазначених областей на регіональне відновлення Дніпропетровщини затверджено понад 636 млн. грн. На Полтавщину -  616 млн. грн. На Київщину - 1, 8 млрд. грн.

 

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ