На територію Дніпропетровщини обмежується ввезення свиней і продуктів з них

За матеріалами інтернет-видань 07.09.2023 7212
На територію Дніпропетровщини обмежується ввезення свиней і  продуктів з них

У Кіровоградській області на території приватного підприємства «Андвікс» запроваджено карантин через виявлення африканської чуми свиней. ДНК вірусу АЧС показали результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Кіровоградської регіональної державної лабораторії.
 

Головне управління Держпродспоживслужби попереджає, що з метою запобігання занесенню вірусу АЧС на територію Дніпропетровської області обмежується ввезення з територій, неблагополучних щодо АЧС:

  •     домашніх свиней та диких кабанів;
  •     генетичного матеріалу, продуктів від них;
  •     сирого м’яса та всіх видів м’ясних продуктів, отриманих від домашніх свиней і диких кабанів, які не піддавались обробленню, що гарантує знешкодження вірусу АЧС;
  •     продуктів тваринного походження (із свиней), призначених для годівлі тварин або для використання у сільськогосподарських та промислових цілях, у фармацевтичних або хірургічних цілях, патологічного матеріалу і біологічних продуктів (із свиней).

 

У разі підозри захворювання тварин на АЧС терміново звертайтеся до державних лікарень ветеринарної медицини та повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області за телефоном:

099-723-16-99


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ