На Вінниччині один депутат замовляв вбивство іншого

За матеріалами інтернет-видань 14.05.2024 479

 

Анастасія Кушпіт 14 травня 2024 року

Депутат організував на Вінниччині замовне вбивство свого колеги - 24 Канал

У Вінницькій області син екснардепа Верховної Ради-регіонала і сам недавній депутат Жмеринської міськради організував замовне вбивство іншого діючого місцевого депутата. Зловмисника вдалося упіймати, імітувавши вбивство чоловіка.

Так от, колишній депутат Жмеринської міської ради від забороненої в Україні проросійської партії "ОПЗЖ" замовив вбивство свого колеги. Його життя він оцінив у 8 з половиною тисяч доларів.

Подробиці справи

У ДБР повідомили, що батько обвинуваченого є колишнім народним депутатом VII скликання від "Партії регіонів" та чинним депутатом Жмеринської міськради від забороненої "ОПЗЖ".

Однак чоловік під час повномасштабного вторгнення Росії виїхав з України та фактично не виконує депутатські обов’язки. Його бізнесові та політичні інтереси у місті та регіоні представляє син, який в свою чергу у 2023 році добровільно склав повноваження депутата міської ради.

На початку 2023 року у батька загострився конфлікт з іншим депутатом на тлі блокування розгляду місцевою радою його особистих бізнесових питань, пов’язаних із відведенням земельних ділянок під будівництво. Син вирішив "допомогти" батькові та спланував замовне вбивство депутата – члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради.

Організатор знайшов посередників, яким доручив підібрати виконавців вбивства та надав їм інформацію про майбутню жертву. Виконавцям він обіцяв заплатити 8 500 доларів.

Працівникам ДБР довелось імітувати вбивство

Під час спецоперації працівники ДБР імітували вбивство й зробили постановчі фото, які посередник продемонстрував замовнику. Після передачі оплати за злочин правоохоронці затримали організатора.

Згодом вдома у сина регіонала провели обшуки. Там також виявили зброю та боєприпаси до неї, які зберігались без передбаченого законодавством дозволу.

Щодо зухвалого замовника уже завершили розслідування. Невдовзі він постане перед судом.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ