На Запоріжжі в тимчасово окупованих територіальних громадах ворог встановлює свої правила

За матеріалами інтернет-видань 15.04.2022 949

За повідомленням Запорізької ОВА,  на території Бердянська окупаційні війська призначили нового директора на одному із підприємств міста. Протягом останнього місяця із місцевого бюджету  надавалася  фінансова підтримка підприємству, зокрема, для своєчасної виплати заробітної плати, - повідомив в.о. міського голови  Олександр Свідло. За словами посадовця, на часі  заблокувати рахунки, якими можуть користуватись окупанти.
Також у Бердянську наявні проблеми з паливом.
Ситуацію в Пологівській територіальній громаді  описав  голова громади Юрій Коноваленко. Він зазначив, що  завдяки обласній допомозі вдалось вивезти 37 дітей з притулку. Наразі евакуювати людей важко, однак відомо, що виїхало вже 80-82%  місцевих жителів. Майже всі працівники закладів охорони здоров’я теж виїхали. Тому ситуація  катастрофічна. Окупанти забрали  стаціонарне відділення лікарні, дозволили медикам працювати лише у старому відділенні терапії, усе інше заміновано. Лікарі, які залишилися,  проводять прийом людей. Є проблема і з ліками. Все, що доїжджає, людям роздають, але  в основному це парацетамол та ібупрофен. Наразі в громаді  налагодили систему роботи з  волонтерами,  роблять замовлення, у такий спосіб вдається доставити й інші ліки.
Проблема з доставленням гуманітарних грузів, як і на інших окупованих територіях, залишається невирішеною. Бо окупанти просто не пропускають гуманітарні вантажі.


 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ