На Дніпропетровщині березневі ціни на сало і картоплю значно зросли
На споживчому ринку Дніпропетровської області у березні 2022 року суттєво змінилися ціни і тарифи. Приміром, ціни на сало у регіоні зросли на 21,6%, а на фрукти - на 11 %. Про це повідомив Держстат, передає "Фермер Придніпров'я".
Індекс споживчих цін у Дніпропетровській області у березні 2022 року до попереднього місяця становив 103,4%.
Продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 3,8%. Овочі загалом дорожче коштували на 8,2%, з яких картопля – на 18,7%, буряк – на 15,3%, помідори – на 14,5%, цибуля ріпчаста – на 11,9%, морква – на 10,3%, капуста білокачанна – на 6,8%. У межах 5,6–1,9% зросли в ціні рис, маргарин, масло, сметана, кисломолочна продукція, риба та продукти з риби, сири, яловичина, продукти переробки зернових, кондитерські вироби з борошна, молоко, олія соняшникова, макаронні вироби, безалкогольні напої.
Приріст цін на алкогольні напої, тютюнові вироби склав 1,5%, а саме: на тютюнові вироби – 1,8%, алкогольні напої – 1,3%.
Одяг і взуття стали дорожчими на 16,8%, зокрема, взуття – на 17,1%, одяг – на 16,6%.
У сфері охорони здоров’я підвищення цін становило 6,6% у першу чергу внаслідок збільшення вартості фармацевтичної продукції на 10,0%.
Ціни на транспорт у цілому зросли на 3,6%, передусім через здорожчання палива та мастил на 7,8%.
Крім того, підвищилися ціни на предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла (на 2,1%), послуги ресторанів та готелів (на 1,0%).
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку >>> Читайте нас в Instagram >>> Підбірка новин сайту в GoogleNews >>> Статті з газети Фермер Придніпров'я