Начальник Нікопольської РДА закликав аграріїв бути обережними у ході робіт

За матеріалами інтернет-видань 03.06.2024 331
Начальник Нікопольської РДА закликав аграріїв бути обережними у ході робіт

Начальник Нікопольської РДА Євген Євтушенко повідомив, що в Нікопольщині завершилась весняна посівна кампанія 2024-го року. В полях вже колоситься ячмінь, активно підростають інші злакові, горох та соняхи. Через постійні обстріли прибережних територій району працювати у полях дуже складно. Тому очільник району закликав аграріїв бути уважними на ланах під час обробки посівів. Подекуди на полях району також фіксуються випадки виявлення вибухонебезпечних предметів. У разі виявлення підозрілих предметів Євген Євтушенко порекомендував одразу повідомляти про знахідку представникам ДСНС і поліції та у жодному разі не чіпати їх.
За словами Євгена Євтушенка, під час посівної погода добре дошкуляла аграріям заморозками і посухою. Проте, незважаючи на складнощі, більше ста сільськогосподарських організацій і фермерських господарств району продовжують свою діяльність.

Наразі в районі засіяно 170 тис. га, з них під урожай 2024 року вирощено 55 тис. га озимої пшениці та 17 тис. га озимого ячменю. Озимий ріпак посіяно на площі 23 тис. га.

Він додав, що понад три тисячі гектарів сільськогосподарських угідь Нікопольського району залишилися без зрошення внаслідок руйнування ворогом дамби Каховської ГЕС.
Втім, посадовець висловив сподівання на втішний врожай і подякував аграріям - сміливцям за відповідальність в роботі.

 

Нікопольська районна державна адміністрація - офіційна сторінка

 

Фото - Костянтина і Влади Ліберових

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ