Очільником Генштабу замість Сергія Шаптали став Анатолій Баргілевич

Григорій Давиденко 10.02.2024 435
На зображенні може бути: 1 особа та текст «начальник генерального штабу збройних сил украёни MAB 3A честь! тримаемо стрй!»
  У зв'язку із заміною Головнокомандувача ЗС України Валерія Залужного на Олександра Сирського суттєві кадрові зміни відбулися і в Генеральному штабі Збройних Сил. Учора генерал-лейтенант ЗСУ Сергій Шаптала на офіційній сторінці Генштабу звернувся до особового складу Збройних Сил України зі словами подяки:
   - Згідно з Указом Президента України залишаю пост начальника Генерального штабу Збройних Сил України.
Висловлюю глибоку вдячність злагодженій команді Генерального штабу за підтримку, розуміння та самовіддане виконання завдань.
Особлива подяка солдатам і сержантам, офіцерам і генералам Збройних Сил України на передовій, у штабах і в тилу. Ваша відданість Україні та готовність до її захисту роблять вас справжніми Героями, і я глибоко пишаюся вами. Вдячний кожному за спільну службу та невтомні зусилля, що наближають звільнення нашої Батьківщини.
    Схиляю голову перед пам'яттю воїнів, які поклали своє життя за свободу України.
   Щира вдячність українцям, які підтримують наше військо. Ваш патріотизм та незламність додають сил нашій армії та роблять нашу країну міцнішою. Ваш внесок у майбутню перемогу назавжди залишиться в пам'яті нації.
Тримаймо стрій! Разом до Перемоги!
Зеленський призначив нового начальника Генштабу

  І вчора Володимир Зеленський затвердив на посаді нового очільника Генштабу ЗСУ.

  Новим начальником Генерального штабу ЗСУ став Анатолій Баргілевич. До нього цю посаду обіймав Сергій Шаптала.

Про це йшлося у  відеозверненні  президента Володимира Зеленського.

"Новим начальником Генштабу на пропозицію головкома Олександра Сирського  призначив генерал-майора Анатолія Баргилевича . Досвідчена людина - розуміє завдання цієї війни та українські цілі", - заявив глава держави.

   За словами Зеленського, сьогодні Сирський визначив кандидатури своїх заступників. Також визначено й заступників начальника Генштабу.

"І я підпишу відповідні укази. Усі хлопці – бойові, професійні, кожен – із чітким знанням фронту та реальних потреб українських воїнів", – додав він.

   Зазначимо, що до цього Баргілевич очолював Сили територіальної оборони.

У початковий період російсько-української війни у ​​2014 році, як зазначає "Новина Н", Баргілевич обіймав посаду керівника управління оперативної підготовки Головного оперативного управління Генштабу. Пізніше він служив у штабі Антитерористичної операції.

   2016 року Баргілевича призначили начальником оперативного управління командування Сухопутних військ, де він відповідав за розвиток територіальної оборони.

   У період з 2020 до 2022 року генерал-майор виконував обов'язки заступника командувача Сухопутних військ - командира Командування територіальної оборони. У 2022-2023 роках він виконував обов'язки начальника штабу ОСГВ "Хортиця". Командувачем цього угруповання був Сирський до його призначення головнокомандувачем ЗСУ.

   У жовтні 2023 року Анатолія Баргілевича призначили командувачем Сил територіальної оборони ЗСУ.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ