Надзвичайників турбує наша надзвичайна безвідповідальність

Марина Бабич 27.09.2023 240
Надзвичайників турбує наша надзвичайна безвідповідальність

Кожного дня стрічка соцмереж Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області переповнена знімками профілактичної діяльності надзвичайників. У містах і селах області вони роздають мешканцям паперові пам'ятки про небезпеку вогню і проводять профілактичні бесіди про дотримання правил безпеки. Але ні статистика нещасних випадків, ні десятки гектарів спаленої ріллі не зменшують навантаження на рятувальників протягом доби.
До 30 вересня за прогнозом синоптиків триває  найдзвичайний рівень пожежної небезпеки в Дніпропетровській області. І погожі,  ясні вересневі дні стають для вогнеборців ще одним подоланням людської безвідповідальності.
Над простим "ліквідовано 60 займань" мало хто замислюється і  якими зусиллями зупинено вогонь.  Ми навіть не знаємо статистики травмувань надзвичайників у ході ліквідації пожеж. Їх оперативна інформація складається з кількості врятованих, загиблих людей, ліквідованих пожеж, виявлених боєприпасів і виїздів за добу. Втім, у будь-якій боротьбі, тим більше зі стихією, трапляються надзвичайні ситуації з їх ліквідаторами.
"Фермер Придніпров'я" у рубриці "Надзвичайне про надзвичайників" може ділитися зі своїми читачами історіями рятувальників, яким вдалося переломити небезпечну подію і вибратися з небезпеки з мінімумом втрат.
Насамкінець додамо, що минулої доби в області вигоріло понад 55 га екосистем, здійснено 72 виїзди, з яких 60 - на займання сухої рослинності, і досліджено за допомогою безпілотника лісові масиви на виявлення порушників правил пожежної безпеки.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ